Thursday 20 September 2007

Vrbas





Moja omiljena marš-ruta za šetnju: Novoselija, Šeher, kroz Sitare i stupničkom ulicom do zelenog mosta, onda šetališstem sve do kluba izviđača, pa preko gradskog do ispod restorana Vrbas...onda stazom koja nije više do utrti putić koji izlazi pred psihijatriju, a onda dalje šetalištem do Venecija mosta i dalje do Rebrovca. Zelena rijeka i ja. Odmor za dušu.








7 comments:

Anonymous said...

Meli, bravo!
Vaš pogled je na pravom mjestu, a motivi otmjeno poziraju.
Pozdrav.

škljocalica said...

Hvala, Mario.
Baš mi je drago da je prvi komentar ovdje bio pozitivan! :)

rogue said...

Odlicno,

vec su mi bile pocele nedostajati tvoje nove fotografije. Hvala na linku, odlican rad i predivna osnova za nostalgiju nekome ko nije bio kuci 15 godina. :)

Pozdrav,
rogue

Anonymous said...

Draga Meli(sa)

Divimo se tvojim slikama.
Tvoj talenat je upravo ovdje nasao sebe.
Tvoju sliku cvijeta iz baste jos drzim na mom skrinu kao podlogu i nikako ga ne mogu zamijeniti jer je toliko lijep.
Mario mi je rekao da je Stolac najljepsi gradic na svijetu jer kroz bast(c)e tece prelijepa Bregava. Bilo bi lijepo da nam dodas sliku te rijeke.

Zelimo ti jos milijardu novih slika

Izet i ostali rodjaci

škljocalica said...

V, znaš da na putovanje mogu otići bez kofera, ali bez aparata nikako! :D Biće toga još, samo da posluži zdravlje i auto. Zaboravila sam ti reći da slobodno proslijediš link, ako ima još neko ko bi da se podsjeti na ove divne krajeve.


Izete moj, pozdrav tebi i familiji u ovaj kasni sat. Hvala ti na lijepim riječima pohvale. Cvijeće i ostale "baštenske dogodovštine" tek stižu na red. Tih slika imam toliko da ne znam kako da ih grupišem: po vrsti, boji, sezoni...dileme, dileme! :-)

škljocalica said...

Zaboravih: u Stocu me je izdala rezervna memorijska kartica, tako da pola moje šetnje gradom i starim gradom nije zabilježena. Mario je u pravu, Bregava je predivna. Ja ću se Hercegovini definitvno vratiti, toliko toga tamo ima za vidjeti, pa će tih slika biti.
Do tada, mogu s vama samo podijeliti link za foto-galeriju gdje se možete diviti toj ljepoti: http://www.stolac.org/4images/categories.php?cat_id=18&page=1

rogue said...

meli,

kao sto vidis mjesam nickove da zavaram trag. :D

Naravno da ima osoba koji znaju s' ove strane velike bare da cjene slike. Neko rece da je jedna slika vrijedna hiljadu rjeci, a sad samo zamisli koliko si ovdje ustedjela tastaturu a i nokte. :)

Pozdrav i do citanja!

V aka rogue (nemoj reci da mi ovaj nick ne prilici :D)